O Konkursie Green Box Challange

Jedno pudełko, jedna godzina, trzy produkty!

Tak właśnie będzie wyglądać przełomowe wydarzenie w historii Mazury HoReCa 2019 - targi branży HoReCa - pierwszy konkurs w kategorii Open - Green Box Challenge!

Miejsce: Expo Mazury Ostróda Mazury HoReCa 2019 - targi branży HoReCa

Data: 9-10 kwietnia 2019

Formuła: Green Box – losowo wybrany zestaw warzyw i owoców, po otwarciu boxu zawodnicy mają 15 minut na dobór składników z bogatej oferty bufetu (dodatkowe owoce, warzywa, makarony, ryże, sosy, przyprawy oraz inne ingrediencje), wybór naczyń jednorazowych. Strefa konkursowa wyposażona w sprzęt gastronomiczny (do dyspozycji kuchnia indukcyjna, stół odstawczy, zlew oraz piec konwekcyjno-parowy).

Przygotowanie dania w stylu Premium Street Food – Vege (60 minut). 15 minut na uprzątnięcie stoiska.

Adresaci:
- Uczniowie Szkół o profilu gastronomicznym
- Kucharze – reprezentujący lokale gastronomiczne lub freelancerzy kulinarni.

Zgłoszenia: do 1 kwietnia na adres mailowy



Sponsorami wydarzenia są: Lilu Fruits oraz BAGSTAR