Aktualności

2017-03-22 13:17
  Maciej Rosiński - szef kuchni w łódzkiej restauracji Affogato, członek elitarnego Barry Callebaut Ambassadors Club, wykładowca na Chocolate Academy i w Szkole Kulinarnej Ashanti w Łodzi. Perfekcjonista słynący z wyrafinowanych deserów, tortów i ciast. Imponujące dokonania: zdobywca dwóch czapek w żółtym przewodniku Gault&Millau Polska 2017, trener Narodowej Reprezentacji...
2017-03-21 09:18
  Monika Ignaciuk - dyplomowany Mistrz Cukiernictwa i doświadczona cukiernik. Przez lata działalności w branży wyspecjalizowała się w kreowaniu, wdrażaniu i popularyzacji produktów dla rynku lodziarskiego, cukierniczego i gastronomicznego. Ukończyła liczne staże zagraniczne oraz renomowaną szkołę gotowania Espaisucre w Barcelonie. Od dziesięciu lat spełnia się jako mentor i...
2017-03-08 15:46
Od zawsze wiedział, co chce robić w życiu: tworzyć. Spośród kreatywnych dziedzin wybrał kuchnię, jak się później okazało – słusznie. Swoje pierwsze, gastronomiczne kroki stawiał w Restauracji 99. Następnie trafił do Restauracji Senses i w końcu do warszawskiego The Westin Warsaw, gdzie po raz pierwszy zdobył tytuł zastępcy szefa kuchni. W 2005 wygrał Martell - konkurs...
2017-02-27 10:41
Patryk Dziamski - członek Klub Szefów Kuchni, uczestnik 4. edycji "Top Chefa", właściciel Dziamski Culinary Studio oraz Dziamski Concept Rest to kolejny z szefów kuchni, którego będzie można spotkać podczas Mazury HoReCa 2017. Podróżuje po Europie, kształci się u najlepszych, prowadzi warsztaty kulinarne. Jest także współautorem książki „Lekcje smaków” skierowanej do szkół...
2017-02-24 11:07
Tomasz Purol, szef kuchni restauracji Blow Up Hall 5050 Hotel w Poznaniu pojawi się podczas naszego wydarzenia. Jeszcze nie zdradzamy, w jakiej roli. Tomasz Purol odkrywa na nowo brukiew, topinambur, jarmuż, kolorową marchew, skorzonerę i pasternak w swojej świeżo wydanej książce "Warzywniak. Zapomniane smaki". W 2007 został zwycięzcą Kulinarnego Pucharu Polski, wystąpił w V...
2017-02-16 11:29
Wśród patronów medialnych Mazury HoReCa 2017 witamy specjalistyczny ogólnopolski magazyn skierowany do branży gastronomicznej - Szef Kuchni. Za jego wysoki poziom merytoryczny odpowiadają specjaliści branży HoReCa, przedstawiciele wyższych uczelni, szkół gastronomicznych, instytutów badawczych oraz inspirujące osobowości świata gastronomicznego.    Choć mamy dopiero luty i do...
2017-02-15 10:46
W dniach 25-26.04.2017, podczas targów Mazury HoReCa 2017 będzie można zaopatrzyć się w sprzęt gastronomiczny. Wraz z firmą Gastro Magic Service (www.komisgastronomiczny.pl) organizujemy kiermasz używanego sprzętu gastronomicznego. Do skorzystania z oferty zapraszamy wystawców i odwiedzających z branży gastronomicznej. Zapewniamy atrakcyjne ceny!  
2017-02-08 08:47
Z dumą i radością przedstawiamy kolejnego patrona medialnego Mazury HoReCa 2017 - Poradnik Restauratora. Opiniotwórczy branżowy miesięcznik dla właścicieli i szefów kuchni lokali gastronomicznych oraz szefów działów zakupowych, wydawany nieprzerwanie od 1999 roku. Lider wskaźników dotarcia, znajomości i czytelnictwa prasy branżowej wg badań Millward Brown z 2015 roku. 10100...
2017-02-06 13:18
Jesteśmy dumni, że ważne w branży media, a także uznane fundacje i organizacje dołączają do grona naszych partnerów. Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni objęło Mazury HoReCa 2017 patronatem merytorycznym. Stowarzyszenie w istotny sposób wspiera sztukę kulinarną i cukierniczą, szkoli, podnosi kwalifikacje kucharzy i cukierników. Warto wspomnieć, że organizacja...
2017-02-02 11:10
Podczas targów Mazury HoReCa 2017 w Expo Mazury w Ostródzie odbędą się konkursy kulinarne dla profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. Przyjmujemy już zgłoszenia od profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych.   Druga edycja konkursu "Zielona Budka Master Challenge" zgromadzi uczniów 25.04, a profesjonalistów 26.04. Jej tematem będzie kreatywny deser lodowy...